In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

Wekelijks selecteert de fotoredactie van NRC de meest indrukwekkende, mooiste en beste foto's van de afgelopen week. Deze reeks bevat het hevige voortdurende geweld in de CAR, Zuid-Soedan en Syrië, maar ook een optocht in India en een bijzondere ontmoeting tussen twee Van Gogh-werken. Let op: enkele foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
Een crime passionnel in China, vorige week maandag: een man hield zijn vriendin gegijzeld op het dak van een gebouw in Sanya, in de provincie Hainan. Hij wilde de beide families dwingen hun huwelijk toe te staan. Na enkele uren kwam de man van het dak af en kon hij gearresteerd worden.
Reuters / Stringer
Afgelopen maandag: op de Filippijnen worden slachtoffers van overstromingen in veiligheid gebracht.
Reuters / Erik de Castro
Een pagina uit een rapport dat deze week naar buiten kwam via The Guardian. De foto, genomen door een gedeserteerde fotograaf van het Syrische leger, toont het levenloze lichaam van een gevangene van de Syrische regering.
Reuters
Zuid-Soedan, afgelopen dinsdag: een baby slaapt naast een vrouw in de katholieke kerk in Malakal. Volgens de kerk zijn er inmiddels zo'n 6.000 ontheemden die hier verblijven.
Reuters / Andreea Campeanu
Een 31-jarige chimpansee en haar op 6 januari geboren baby. Een foto van afgelopen dinsdag, genomen in Osnabrück, Duitsland.
AFP / Carmen Jaspersen
Een Palestijnse man spuit bloed van de muur van een huis in Beit Hanoun, in de Gazastrook, na een luchtaanval van Israël.
Reuters / Suhaib Salem
Parijs, afgelopen woensdag: een model toont een creatie van de Libanese ontwerper Elie Saab.
Reuters / Gonzalo Fuentes
Al weken is het onrustig in de Centraal Afrikaanse Republiek, waar christenen en moslims met elkaar vechten. Honderden ‘Anti-Balakas’, zoals de militante christenen in het land genoemd worden, plunderden moslimwinkels en staken ze in brand. De foto is van afgelopen woensdag.
AP / Jerome Delay
Indiase legersoldaten tijdens een repetitie voor de mars ter gelegenheid van Republic Day, de jaarlijkse feestdag op 26 januari. Dit was drie dagen eerder. India viert op de 26e het van kracht worden van de grondwet.
Reuters / Adnan Abidi
Oekraïne, donderdag: pro-EU-demonstranten in Kiev zoeken dekking tijdens gevechten met de oproerpolitie.
AFP / Vasily Maximov
Weer Kiev, weer afgelopen donderdag: de oproerpolitie houdt de wacht.
AFP / Volodymyr Shuvayev
Een foto die afgelopen week verspreid werd door de Syrische staatsomroep SANA, waarop verbrande lichamen te zien zijn. Volgens de omroep zijn het de lichamen van Syrische rebellen die in Sidnaia, vlak bij Damascus, omgebracht zijn door het regeringsleger.
AFP / Sana
Afgelopen vrijdag, Centraal Afrikaanse Republiek, zo’n 15 kilometer buiten hoofdstad Bangui. Een vrouw wordt onder schot gehouden door een Rwandese soldaat die een wapeninspectie wil uitvoeren. Rwanda stuurde onlangs 800 soldaten naar CAR als onderdeel van een vredesmissie.
AP / Jerome Delay
Afgelopen vrijdag: de eeneiige tweeling Ella (links) en Eva poseert met twee versies van Van Goghs Zonnebloemen in de National Gallery in Londen. Het is de eerste keer in 65 jaar dat de twee werken ('Zonnebloemen' uit 1888, eigendom van het museum zelf, en 'Zonnebloemen' uit 1889, eigendom van het Van Gogh Museum in Amsterdam) samen zijn.
AFP / Leon Neal
Afgelopen zaterdag in Sao Paulo, Brazilië: een demonstrant valt een bankgebouw aan. De jongen hoort bij de actiegroep “Nao Vai Ter Copa”, wat zoveel betekent als “Jullie krijgen die cup niet”. Na een oproep van protestbeweging Anonymous begon zaterdag een nieuwe golf van demonstraties tegen het wereldkampioenschap voetbal dat deze zomer in Brazilië plaatsvindt.
AFP / Miguel Schincariol