De Grammy’s zijn uitgedeeld: dit zijn de momenten die je moet terugzien

Paul McCartney en Ringo Starr na hun optreden.
Paul McCartney en Ringo Starr na hun optreden. Foto Reuters / Mario Anzuoni

Gisteravond werden de Grammy Awards uitgereikt in Los Angeles. Het was een bijzondere editie, onder meer dankzij de 34 (homo)huwelijken die tijdens de show voltrokken werden en de (soort van) Beatles-reünie. En dan was er nog de hoed van Pharrell.

Madonna en Queen Latifah trouwen 34 stelletjes

De Amerikaanse act Macklemore & Ryan Lewis bracht in 2012 iets ongewoons: hun nummer ‘Same Love’ (met zangeres Mary Lambert) ging over een jongen die over zijn eigen homoseksualiteit nadenkt, “omdat ik goed kon tekenen, mijn oom het ook was en ik mijn kamer zo netjes hield”. Op de Grammy’s van gisteravond won het duo in maar liefst vier categorieën, maar het hoogtepunt was de uitvoering van dat nummer. Queen Latifah en Madonna deden mee en ondertussen werden 34 stellen, homo en hetero, in het echt verbonden.

Twitter avatar amandakuyper Amanda Kuyper Showstopper #GRAMMYs vannacht: Madonna + Macklemore & Ryan Lewis in Same Love, terwijl 34 gay/straight stellen live trouwen

Oh, Beyoncé

Ja, wat kun je nog zeggen over superster Beyoncé? Ze opende de show met een dampende uitvoering van ‘Drunk in Love’, geholpen door hubby Jay-Z.

McCartney en Ringo weer samen op een podium

Begin februari is het precies vijftig jaar geleden dat The Beatles Amerika binnenstormden met hun optreden in de Ed Sullivan Show. Het is nog steeds een van de grootste televisiemomenten ooit. Gisteravond was er een reünie, voor zover als dat ging: de enige twee nog overgebleven Beatles, Paul McCartney en Ringo Starr, traden samen op. Ze deden ‘Queenie Eye’, van het laatste McCartney-album NEW. Geen Beatles-nummer dus, maar het was desondanks bijzonder om de twee weer samen op het podium te zien.

In het publiek, dansend en wel (hier tijdens Pharrells optreden): Yoko Ono, de weduwe van John Lennon. Ernaast Sean Lennon, hun zoon.

De hoed van Pharrell

Uiteraard won Daft Punk de Grammy voor Album van het jaar voor Random Access Memories. En uiteraard won hun ‘Get Lucky’ de Grammy voor Single van het jaar. Het nummer werd gedaan door het Franse duo en Pharrell, met hulp van Stevie Wonder. Een bijzondere samenwerking, maar het ging op de sociale media toch vooral over de hoed van Pharrell, die (uiteraard) al een eigen twitteraccount met duizenden volgers heeft.

En dan dit nog: Nine Inch Nails-zanger Trent Reznor liet op Twitter blijken niet blij te zijn dat zijn optreden werd afgekapt aan het einde van de show:

Twitter avatar trent_reznor Trent Reznor Music’s biggest night… to be disrespected. A heartfelt FUCK YOU guys.