Daft Punk, Macklemore & Ryan Lewis grote winnaars Grammy’s

V.l.n.r. nemen Pharrell Williams, Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo van Daft Punk de Grammy voor 'Get Lucky' in ontvangst.
V.l.n.r. nemen Pharrell Williams, Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo van Daft Punk de Grammy voor 'Get Lucky' in ontvangst. Foto AFP / Kevork Djansezian

Daft Punk en Macklemore & Ryan Lewis zijn de grote winnaars geworden van de 56ste uitreiking van de Grammy Awards. Zowel het Franse elektroduo als het Amerikaanse hiphopduo viel gisteravond vier keer in de prijzen in het Staples Center in Los Angeles.

Daft Punks hit Get Lucky, met Pharrell Williams en Nile Rodgers, was de single van het jaar en de beste prestatie van een popduo of -groep. Het album waar het nummer van afkomstig is, Random Access Memories, won bovendien de Grammy voor album van het jaar en beste dance-/elektroalbum.

Macklemore & Ryan Lewis mogen zich de beste nieuwkomers noemen. Daarnaast won het duo de prestigieuze Amerikaanse muziekprijs in de categorie beste rapalbum voor The Heist. De van die plaat afkomstige single Thrift Shop was het beste rapnummer en de beste rapprestatie.

Lorde ging met twee Grammy Awards aan de haal. De zangeres uit Nieuw-Zeeland liet met haar hit Royals de concurrentie achter zich in de categorieën nummer van het jaar en beste soloprestatie in het genre pop.

Justin Timberlake was niet genomineerd in de grote categorieën, maar mocht uiteindelijk toch drie Grammy’s mee naar huis nemen. Zijn Pusher Love Girl was het beste r&b-nummer en de clip bij zijn hit Suit & Tie was de beste muziekvideo. Zijn duet met Jay-Z, Holy Grail, won in de categorie beste duet rap met zang. Jay-Z opende eerder op de avond de show met zijn vrouw Beyoncé. Ze brachten het nummer Drunk In Love ten gehore.

Dave Grohl en Paul McCartney kregen een Grammy Award voor hun nummer Cut Me Some Slack, waaraan ook Krist Novoselic en Smear meewerkten. Het liedje, dat staat op de soundtrack bij de film Sound City, het regiedebuut van voormalig Nirvana-drummer Grohl, werd gisteren uitgeroepen tot beste rocknummer.

http://youtu.be/QAeqoD4-xGE

De uitreiking van de prestigieuze Amerikaanse muziekprijzen werd voor de derde keer op rij gepresenteerd door rapper en acteur LL Cool J.

Bekijk hier een fotoserie van de rode loper.