Aandacht voor het persoonlijke verhaal

Zien Informatief

Eén op één

Ned. 2, 20.25-20.55u

„Een gesprek dat je van het begin tot het einde wilt volgen.” Dat is het doel van het nieuwe live interview-programma Eén op één van Sven Kockelmann en Eva Jinek dat vanaf vandaag bij KRO-NCRV zal worden uitgezonden.

Beide interviewers ontvangen bij toerbeurt (Kockelmann op maandag en woensdag, Jinek op dinsdag en donderdag) één interessante gast waarbij, gedurende 25 minuten, via een aantal onderwerpen ‘de diepte wordt gezocht’. Gesprekspartners zijn politici en mensen die recent in het nieuws zijn geweest of een interessant verhaal te vertellen hebben.

Eén op één is de nieuwe, dagelijkse variant op Oog in Oog, het KRO praatprogramma waarbij Kockelmann wekelijks op de zondagavond op één gast inzoomde.

Toch zijn er verschillen. Gesprekken in de confronterende stijl van Kockelmann – waardoor hij voorheen in de clinch raakte met misdaadverslaggever Peter R. de Vries en oorlogsverslaggever Arnold Karskens – zijn niet uitgesloten. Maar er komt nu ook aandacht voor het persoonlijke of spannende verhaal. Oppervlakkig wordt het in ieder geval niet. „Het is zeker geen talkshow”, aldus Kockelmann.

    • Rosan Hollak