Eredivisieduel Groningen - Twente afgelast om weersomstandigheden

De eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente van vanmiddag is op advies van scheidsrechter Richard Liesveld afgelast. Door de sneeuwval is het veld niet bespeelbaar. Een nieuwe speeldatum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

De eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente van vanmiddag is op advies van scheidsrechter Richard Liesveld afgelast. Dat melden beide ploegen. Door slechte weersomstandigheden is het veld niet bespeelbaar. Een nieuwe speeldatum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt door de KNVB.

Twente schrijft dat het veld in de Euroborg van Groningen door de sneeuwval “onbespeelbaar” is geworden en dat hierdoor “de veiligheid van de spelers in gevaar komt”. Te zien aan beelden van de NOS is hier inderdaad niet te spelen:

Dat legt scheidsrechter Liesveld hier nader uit, waarin hij ook zegt dat dit niet goed voor de gezondheid van de spelers is:

Doordat nummer drie Twente niet in actie komt, kunnen Vitesse en Ajax vanmiddag afstand nemen van de titelkandidaat. Vitesse treft NEC, Ajax gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles. Die wedstrijden gaan net als alle andere duels in de Eredivisie en Eerste Divisie wel gewoon door. Groningen bezet de zevende plek in de Eredivisie.

    • Anouk van Kampen