Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Entertainment

Dit zijn alle winnaars van de Zilveren Camera 2013

Vandaag zijn voor de 65e keer de winnaars van de Zilver Camera bekendgemaakt: de prijs voor de beste nieuwsfoto van een Nederlandse of een in Nederland werkende fotograaf. Uit de 4500 ingezonden foto's heeft de jury - bestaande uit 24 vakmensen onder wie fotoredacteuren en fotografen - in zeven categorieën een foto en een fotoserie gekozen. Dit zijn alle winnaars.
Premier Mark Rutte geeft Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg een handkus, met de telefoon aan zijn oor, voor aanvang van het debat over de agenda voor de Europese top. (binnenland - nieuws - enkel)
Martijn Beekman
PvdA-senator Adri Duivesteijn keert na een schorsing terug in de Eerste Kamer voor het debat over de woningmarkt. Het kabinet sloot met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een akkoord over de woningmarktplannen, maar Duivesteijn dreigt roet in het eten te gooien. (binnenland - nieuws - serie)
Martijn Beekman
Robin Utrecht legde een storm in Nederland vast. (natuur - enkel)
Robin Utrecht
Een vader vist met zijn zoontje in de kreken langs de Nigerdelta. Vroeger was alles hier groen, maar nadat in 2004 een kilometer verder op een lek ontstond en ruwe olie het gebied in stroomde, groeit en leeft er niets meer. De oevers die bij laagwater droogvallen zijn bijna tien jaar later nog steeds bedekt met een laag ruwe olie. (natuur en milieu - serie)
Marten van Dijl
Robin van Persie viert zijn 4-0 met Patrick Kluivert terwijl bondscoach Louis van Gaal toekijkt tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije in de Amsterdam. Van Persie evenaarde met dit doelpunt het aantal goals van Kluivert in Oranje. (sport - enkel)
Foto ANP / Koen van Weel
Het faillissement van SC Veendam, vastgelegd door Kees van de Veen. (sport - serie)
Kees van de Veen
Choreograaf Hans van Manen, geportretteerd door Jeroen Hofman (portret - enkel)
Jeroen Hofman
Sander Troelstra won met zijn portretserie van Cor Jaring, de Amsterdamse fotograaf die afgelopen november overleed.
Sander Troelstra
Uitgeprocedeerde asielzoekers verhuizen van Vluchtkantoor op de Weteringschans naar Vluchthaven in het voormalige huis van bewaring in de Havenstraat. (Binnenland - documentair - enkel)
Elmer van der Marel
Peter de Krom over Timon, een twaalfjarige, hoogbegaafde jongen uit Hoek van Holland. Hij speelt het liefst 'oorlogje' in een hele gewone Hollandse buurt. (Binnenland - documentair - serie)
Peter de Krom
Het bezoek van de koning en koningin aan de provincie Drenthe. (cultuur - enkel)
Koen van Weel
Dineo Ntjana (16) woont in township Alexandra, Zuid-Afrika. Ze is zeer getalenteerd en volgens haar leraar heeft ze de potentie om heel ver te komen als professioneel balletdanser. (Kunst, cultuur en entertainment - serie)
Frank Trimbos
Mensen staan langs de weg in Pretoria om de kist van Nelson Mandela te zien passeren. Met deze foto won Ilvy Njiokiktjien de Zilveren Camera. (buitenland - nieuws en documentair - enkel)
Ilvy Njiokiktjien
Bij het intoetsen van het woord 'Afghanistan' op Google geeft de eerste pagina een beeld van oorlog, boerka's en vrouwenverbranding. Is dat werkelijk het enige lot anno 2013? Om een antwoord te krijgen op deze vraag reisde Marieke van der Velden naar Kabul. met één vraag aan de stadsbewoners: "Wat is je favoriete plek van je stad?" (buitenland - nieuws en documentair - serie)
Marieke van der Velden