Vragen over toezicht reëler

„Het politiek correcte antwoord is: Het mag niets uitmaken. In Nederland zijn we wel wat gewend met Gerrit Zalm en vinden we het lollig. Bij internationale media was het optreden heel andere opgevat: ‘Wat een rare kwibus en dat leidt een bank!’. Of het de beursgang zal beïnvloeden, betwijfel ik. Het gaat om de cijfers en waardering van het bedrijf. Tijdens de roadshows zal het filmpje wellicht een vraag oproepen bij een aantal beleggers maar dat zorgt niet voor een directe beslissing om wel of niet mee te doen aan de herplaatsing van aandelen.

Méér vragen zullen komen over de handelswijze van de toezichthouders rondom de nationalisatie van SNS Reaal. Het lijkt er steeds op dat vorig jaar wat in paniek is gehandeld door de Nederlandse overheid. En hoe weet de internationale belegger of dit niet nóg een keer gaat gebeuren? Of Zalm dan de juiste man is om dát uit te leggen is de vraag.”