PSV zesde na thuiszege op AZ

PSV-speler Memphis Depay in duel met Etienne Reijnen van AZ. Foto ANP / Olaf Kraak

PSV heeft zich vanavond hersteld van de nederlaag bij Ajax van afgelopen zondag. In eigen huis werd AZ verslagen. Het duel tussen de nummers acht en de zeven van de Eredivisie eindigde in 1-0. Jetro Willems scoorde al in de derde minuut de enige goal van de wedstrijd.

Dankzij de winst klimt PSV over AZ en FC Groningen heen naar de zesde plaats in de Eredivisie. AZ is de nummer acht. Groningen, dat nu één punt minder heeft dan PSV, komt morgen echter nog in actie.

PSV begon prima aan het duel en zag een afstandsschot van Willems beloond met een doelpunt. Met de voorsprong op het bord zakte PSV echter steeds meer in en liet het de regie in de wedstrijd meer en meer aan AZ. Met een aantal uitstekende reddingen voorkwam PSV-goalie Jeroen Zoet dat de Alkmaarders terugkwamen.

Ook in de tweede helft leek PSV er vooral op gebrand de voorsprong niet uit handen te geven. AZ creëerde echter na rust nauwelijks grote kansen meer en dus bleven de Eindhovenaren eenvoudig overeind.

In de slotfase dacht Memphis Depay een strafschop te hebben versierd voor de thuisploeg, maar in plaats daarvan kreeg hij geel voor een schwalbe. Zoet moest, toen de marge één goal bleef, in de blessuretijd nog een keer handelend optreden, maar deed dat goed.

Interview met PSV-doelman Jeroen Zoet na de wedstrijd:

(Novum)