Mode = show

Gaan // mode Amsterdam Fashion Week Amsterdam, diverse locaties. Tickets en programma: fashionweek.nl

Mode is entertainment geworden, is een klacht die je vaak hoort. Shows zijn dankzij internet vermaak voor de hele wereld. Veel ontwerpen zijn alleen voor de catwalk en fotografie gemaakt. Voor de Amsterdam Fashion Week geldt dat laatste zeker. Anders dan in bijvoorbeeld Parijs worden de shows niet opgevolgd door verkoop in showrooms – van veel Nederlandse ontwerpers wordt de kleding niet geproduceerd. Het is ook de enige modeweek die niet alleen voor professionals is, maar waarvoor kaartjes worden verkocht. Dus zijn de shows een combinatie van mode, zang en dans.

Zaterdag is de nieuwste generatie modeontwerpers te zien op het Westergasterrein. Ze geven presentaties en laten hun werk zien in tentoonstellingen (15-18 uur, 5 euro).

Zondag organiseren de Amsterdamse modewinkels Hutspot en Jutka & Riska een middag vol catwalkshows, muziek en een indoor markt, in het Hutspot-filiaal op de Van Woustraat. (12-20 uur, gratis)