Met 100 kilometer per uur van de glijbaan? Dat is met recht ‘Verrückt’

In mei gaat hij open: de hoogste glijbaan ter wereld. Maar deze week was op YouTube al een voorproefje te bekijken. Hoger dan Niagara Falls. En als je er vanaf glijdt, haal je een topsnelheid van zo’n 100 kilometer per uur. De naam van de attractie: The Verrückt.

En verrükct lijkt de glijbaan zeker in het filmpje – verrückt is het Duitse woord voor krankzinnig. Hoe hoog het gevaarte precies is, wordt pas bij de opening bekendgemaakt. Maar hij zal hoe dan ook hoger zijn dan de Insano in Brazilië, die 41 meter hoog is.

Dat de glijbaan vanaf mei af te glijden zal zijn in het Schlitterbahn Kansas City Waterpark, werd vorig jaar al aangekondigd. Maar het filmpje dat sinds afgelopen week online staat, zegt angstaanjagend meer dan slechts de woorden ‘hoogste glijbaan ter wereld’.

    • Niels Posthumus