Het ging om de klantrelatie

„Natuurlijk kan dat, hoe treffend de column van Menno Tamminga maandag ook was. De parodie van Zalm was erop gericht het klant-on-top-idee bij zijn mensen over het voetlicht te krijgen. Daar had hij ongetwijfeld goede redenen voor. En als dat goed lukt wordt er meer waarde gecreëerd dan de, voor sommige buitenlanders, mogelijk tijdelijke vermindering daarvan doordat de bestuursvoorzitter als vrouw verkleed een presentatie houdt. Belangrijk bij de verkoop zal zijn of de bank de moderne uitdagingen aankan: een goed verdienmodel in de beperkte markten waarin ABN Amro tegenwoordig opereert, een goede governance-structuur waarbij de omvang van het staatsbelang héél belangrijk is – bij voorkeur nul procent –, goede ICT, goede vermogensverhoudingen en waarin de cliënt centraal staat. Als de prijs ten opzichte van de voorziene risico’s dan ook nog goed is komen de kopers zeker.”