Goed nieuws uit Utrecht...

Aandeelhouders van Ziggo opgelet. Het kabelbedrijf uit Utrecht wordt vrijwel zeker overgenomen door John Malone’s Liberty Global, in Nederland bekend onder de merknaam UPC. Een overname van Ziggo is al een tijd in de maak. Bij de presentatie van de jaarcijfers – in 2013 steeg de winst met 80 procent naar 346,3 miljoen euro – meldde de nieuwe topman René Obermann dat er vooruitgang wordt geboekt bij de onderhandelingen met Liberty Global. Dat is goed nieuws voor de aandeelhouders, zeker voor hen die bij de beursgang in maart 2012. De introductieprijs voor het aandeel lag toen op 18,50 euro. Inmiddels is een aandeel op de beursvloer bijna 33,50 euro waard. Alle reden voor enthousiasme zou je zeggen, maar analisten waren teleurgesteld na de presentatie van de cijfers. Vooral omdat Ziggo geen winstgroei voorziet. Dat heeft alles te maken met de grote investeringen die nodig zijn in het kabelnetwerk. Een fusie met UPC moet die investeringen beter laten renderen.