Feyenoord verliest bij ADO - Roda klopt Utrecht, PEC wint bij NAC

Feyenoord heeft vanavond dure punten verloren in de Eredivisie. De Rotterdammers gingen op bezoek bij ADO Den Haag met 3-2 onderuit. PEC Zwolle won uit bij NAC Breda met 2-1. Roda JC won met 1-0 van FC Utrecht.

ADO kwam tegen Feyenoord in de eerste helft met 2-0 voor, maar Feyenoord kwam na rust op gelijke hoogte. Roland Alberg kroonde zich dertien minuten voor tijd tot matchwinnaar.

Feyenoord speelde in de eerste twintig minuten van de wedstrijd het vertrouwde aanvallende spelletje waarmee het de laatste vijf duels in de Eredivisie won. Daarna zakten de Rotterdammers echter in. Beetje bij beetje kwam ADO beter in de wedstrijd en in de 37e minuut maakte Tom Beugelsdijk de 1-0. Diep in de blessuretijd van de eerste helft werd het nog erger voor Feyenoord. Danny Bakker kopte fraai de 2-0 langs doelman Erwin Mulder.

Na rust liet Feyenoord weer zien dat het beter kon. De druk van de Rotterdammers op de ADO-verdediging nam steeds verder toe en met een fraai schot in de korte bovenhoek verkleinde Jordy Clasie de achterstand. Dat was het teken voor Feyenoord om alles op alles te zetten en zes minuten later tekende Graziano Pellè voor de gelijkmaker.

Waar alles en iedereen dacht dat Feyenoord de wedstrijd naar zich toe zou gaan trekken, had ADO andere plannen. Alberg rondde een aanval van de thuisploeg af met een laag schot. Feyenoord drong in de resterende dertien minuten nog aan, maar opnieuw gelijkmaken lukte niet. Een afstandsschot van Stefan de Vrij in de blessuretijd was de gevaarlijkste poging.

In de strijd om de titel blijft de achterstand van Feyenoord op Ajax en Vitesse vier punten en op FC Twente een punt. Alle drie die ploegen spelen echter zondag nog. ADO klimt van de laatste plaats naar de veertiende plek.

De reactie van Feyenoordtrainer Ronald Koeman na de wedstrijd:

Roda klopt Utrecht, PEC Zwolle wint bij NAC Breda

Roda JC won iets later op de avond met 1-0 van FC Utrecht. In Kerkrade werd Guus Hupperts de man van de wedstrijd. Hij rondde tien minuten voor rust een counter af met een knap schot.

PEC Zwolle won uit bij NAC Breda met 2-1. Joey Suk had NAC voor rust op voorsprong gezet, maar Guyon Fernandez benutte vlak na de rust een starfschop en bracht PEC langszij. Mustafa Saymak verraste NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar vervolgens met een afstandsschot.

In de Eredivisie is PEC nu de nummer negen met 25 punten uit twintig duels. Utrecht heeft 24 punten en staat twee plaatsen lager, terwijl NAC met 22 punten dertiende is. Nummer veertien Roda heeft evenveel punten als de Bredanaars, maar een slechter doelsaldo.

Jan Wouters maakt zich nog geen zorgen:

PEC-trainer Ron Jans: we hebben een ‘héhé-gevoel’:

(Novum)