In beeld

De hoogbegaafde 12-jarige Timon speelt ‘oorlogje’ als geen ander

Deze serie draait om Timon, een twaalfjarige, hoogbegaafde jongen uit Hoek van Holland. Hij speelt het liefst 'oorlogje' in een hele gewone Hollandse buurt. Telkens zoekt hij naar nieuwe grenzen waarmee hij zijn spel kan verfijnen. Dat levert soms wringende situaties op. Inmiddels heeft Timon een arsenaal van zo'n 20 wapens, zelf gemaakt van hout en gebaseerd op bestaande modellen. Deze hobby is voor Timon een uitlaatklep, maar het is lastig voor hem om vriendjes te maken en bovenal te houden. Fotograaf Peter de Krom maakte de foto's en is met de serie genomineerd voor de Zilveren Camera, die morgen wordt uitgereikt. Lees vandaag in nrc.next de uitgebreide reportage 'Verslag van het front' over Timon. Update 26 januari: de serie is in de prijzen gevallen bij de Zilveren Camera in de categorie Binnenland Documentair Serie.
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom
Peter de Krom