Tetra Pak sluit fabriek

Verpakkingsfabrikant Tetra Pak verpakt bijvoorbeeld pakjes grapefruitsap van Sandora Foto Bloomberg

De fabriek van verpakkingsfabrikant Tetra Pak in Moerdijk gaat aan het eind van dit jaar dicht. 215 mensen zullen hierdoor hun baan verliezen. Het Zweedse bedrijf heeft te kampen met overcapaciteit. Het nieuws van de sluiting is vrijdag door het bedrijf naar buiten gebracht. De overcapaciteit komt volgens Tetra Pak door de dalende vraag uit Centraal- en Noord-Europa naar kartonnen drankverpakkingen. Zo zou de verkoop in 2013 16 procent lager liggen dan in 2007. In combinatie met de toenemende concurrentie in de branche ziet de directie geen andere mogelijkheid dan de fabriek in Moerdijk te sluiten. Andy Gibson, directeur bij het bedrijf: „We hebben een hele zware boodschap gedeeld met onze bijzonder kundige collega’s. Daarbij hebben we hen op het hart gedrukt dat het voorstel om de fabriek te sluiten niets zegt over hun inzet.” Naast de locatie in Moerdijk heeft Tetra Pak ook een vestiging in Heerenveen.

nrc.nl/carriere