Crea Café

„Toneelteksten leer ik het best in een publieke ruimte. Ik heb behoefte aan afleiding, mensen om me heen, geroezemoes. Ik kom graag in het Crea Café, een studentencafé. Het zit er vol jonge mensen met dromen en ideeën. Iedereen is er bezig. Daar wordt een spelletje gedaan, in een hoekje zitten Indiase uitwisselingsstudenten te discussiëren, daar zitten jonge meiden te studeren. Ik zit dan ergens in m’n eentje aan een tafel, met een dikke sjaal voor m’n mond mijn teksten te prevelen. Zonder intonatie of emotie, alleen de woorden repeteer ik. Het schijnt dat je je het beste concentreert als je tegelijkertijd iets anders doet. Als je muziek luistert, helpt het ritme je onthouden. Ik leer ook graag door te bewegen. Teun Luijkx, mijn tegenspeler in Kwartet, en ik oefenden tekst door met een fitnessbal over te gooien.”