Ziggo heeft mooie cijfers, maar nog geen deal met Liberty Global

Ziggo heeft een goed jaar achter de rug. Het beursgenoteerde kabelbedrijf heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 79,3 miljoen euro nettowinst geboekt, bijna 13 procent meer dan in dezelfde periode in 2012. De omzet steeg licht naar 394 miljoen euro. Dat bleek uit de kwartaalcijfers die Ziggo vanochtend bekendmaakte.

Over het gehele jaar maakte de marktleider 347,3 miljoen euro winst, ruim 80 procent meer dan in 2012. De jaaromzet van Ziggo steeg licht naar bijna 1,6 miljard euro.

Met Liberty Global, het moederbedrijf van kabelaar UPC dat Ziggo voor de tweede keer wil overnemen, is nog geen akkoord bereikt. Ziggo meldde vanochtend alleen dat er vooruitgang is geboekt in de gesprekken met Liberty Global. Maar het is niet zeker of de partijen tot een overeenkomst kunnen komen, aldus Ziggo.

De sterke winstgroei is volgens topman René Obermann te danken aan extra investeringen in de afdeling verkoop en aanbiedingen en in klantbehoud begin vorig jaar. Ook de focus op zakelijke klanten en op internetdiensten die Ziggo biedt, leverde winst op. Ziggo heeft 1,91 miljoen internetklanten, waarvan er in het vierde kwartaal 32 duizend bijkwamen.

De kaspositie van Ziggo is vorig jaar verslechterd. Eind 2012 had Ziggo nog 92,4 miljoen euro in kas, nu is dat nog 77,4 miljoen euro.

Beursanalisten reageerden vanochtend teleurgesteld, omdat Ziggo voor dit jaar geen winstgroei voorziet. Het kabelbedrijf wil dit jaar investeren, onder meer in het kabelnetwerk, om de concurrentie voor te blijven. (NRC)