Trouw

Illustratie Olivia Ettema

Lizette is op Colin, al jaren, maar Colin weet van niks. Lizette heeft Colin nog nooit aangesproken, ze heeft hem zelfs nog nooit in het echt gezien, maar ze ziet hem elke vrijdag op een commercieel kanaal.

De vriendinnen van Lizette weten niet op wie Lizette is, maar wel dat het iemand van televisie is. Ze vinden dat ze hem een e-mail moet sturen. Het idee daarachter is dat Lizette van haar apathische verliefdheid zal genezen wanneer ze een keer een afwijzend antwoord zal krijgen. Dit zeggen ze niet tegen Lizette, maar ze denken het. Ze weten niet dat Lizette al jarenlang e-mails naar Colin stuurt.

Colin is vrijgezel. Hij is kieskeurig omdat hij iedereen kan krijgen. Het probleem is de juiste verhouding tussen bewondering en kameraadschap. Hij houdt ervan bewonderd te worden, maar tegelijkertijd wil hij ook worden uitgedaagd. Ook wil Colin een lekker ding. Colin heeft heel vaak meisjes voor één nacht.

Iemand heeft Colin een keer flink de waarheid gezegd. Hij zei: Colin, jij houdt van jezelf en je zoekt iemand om dat mee samen te doen. Met die persoon heeft Colin inmiddels geen contact meer.

Colin is blij met de e-mails van zijn fans. Hij laat ze beantwoorden door zijn manager. Hij heeft drie versies: een beleefde, een aardige en een heel erg aardige. Als hij niets doorgeeft aan zijn manager, stuurt die de beleefde versie.

Aan Lizette stuurt de manager standaard de heel erg aardige, met altijd een andere slotalinea die hij zelf bedenkt, ook al geeft Colin er niets over door. De manager (die ook een hart heeft) vindt dat wel de minste beloning voor Lizettes trouw.