Student gewond bij schietpartij op universiteit South Carolina

Op het terrein van een universiteit in de Amerikaanse staat South Carolina zijn vandaag schoten gelost. Een student is daarbij gewond geraakt, aldus de universiteit. De politie is nog op zoek naar de schutter, aldus persbureau AP.

Het incident vond plaats in een slaapverblijf van een student op de campus van de South Carolina State University. Volgens de universiteit heeft de politie een vermoeden wie de schoten heeft gelost.

Twitter avatar SCSTATE1896 SC STATE UNIVERSITY Police have not yet apprehended a suspect but they are currently in pursuit of the person they believe to be the perpetrator.

De campus is afgesloten door de politie, meldt de universiteit op Twitter.

Twitter avatar SCSTATE1896 SC STATE UNIVERSITY We are currently on lock-down, however as police continue to search for the suspect, students are urged to take precautions.

Hoe de gewonde student er aan toe is, is niet bekendgemaakt. Studenten is opgedragen dekking te zoeken en hun deuren gesloten te houden. Later op de dag volgt een persconferentie van de politie over het schietincident. Eerder deze week vond een schietpartij plaats op de campus van een universiteit bij Indiana. Daarbij vielen geen gewonden.

    • Annemarie Coevert