Sneeuw in noord

De kou is inmiddels dusdanig dichtbij gekropen, dat het Sauerland volop winterweer krijgt. Tot en met dinsdag valt daar 20 tot 30 centimeter sneeuw. Maar ook bij ons ligt winterse neerslag in het verschiet. Vanavond is het droog, in de late nacht kan in het westen wat motregen vallen. Het koelt af tot rond of iets onder nul.

Zaterdag passeert eerst een verpieterend front waardoor de bewolking overheerst en er lokaal een buitje valt. Een volgende storing is actiever en schuift in de late middag vanaf zee binnen. Het is 2 of 3 graden in het noordoosten tot 5 of 6 graden in de Randstad. Terwijl de regen zaterdagavond oostwaarts trekt, leidt instromende koudere lucht tot transformatie naar sneeuw in het oosten. Ook zondag kan met name in Groningen, Friesland en Drenthe wat sneeuw vallen.