Oppositie Algerije boycot verkiezingen

De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika. In april vinden nieuwe presidentsverkiezingen plaats, die worden geboycot door het Verbond voor Cultuur en Democratie. Foto AFP/Denis Allard

Een oppositiepartij in Algerije boycot de presidentsverkiezingen die gepland staan voor april, het Verbond voor Cultuur en Democratie. De partij gaf vandaag aan dat de reden hiervoor is dat er een gebrek aan transparantie is en een grote kans op stembusfraude. De partij boycotte eerder de verkiezingen in 2012.

Met nog maar drie maanden te gaan tot de verkiezingen hebben nog maar weinig mensen zich gekandideerd. Vermoedelijk wachten de meesten af of president Abdelaziz Bouteflika, die met gezondheidsproblemen kampt, opgaat voor een vierde termijn.

Diverse oppositiepartijen willen dat een onafhankelijke commissie de stembusgang organiseert, in plaats van het ministerie van binnenlandse zaken. De regering heeft dit verzoek afgewezen. (Novum)