kort

Foto Reuters

Schrijfster

Wytske Versteeg wint BNG Literatuurprijs

Schrijfster Wytske Versteeg heeft gisteren de BNG Bank Literatuurpijs gewonnen. De jury van de literaire prijs roemt Versteeg om haar schrijfstijl. „Niets heb je eerder gelezen en toch herken je in iedere zin een beetje waarheid”, staat in het rapport. Ze wint met de oeuvreprijs vijftienduizend euro en een sculptuur van Theo van Eldik. Versteeg debuteerde in 2012 met de roman De Wezenlozen. Haar tweede roman Boy kwam vorig jaar uit.

Straatracen

Tieneridool Justin Bieber opgepakt

Het Canadese popidool Justin Bieber (19) is opgepakt voor straatracen en rijden onder invloed. De politie arresteerde de zanger in Miami. In zijn gehuurde gele Lamborghini nam Bieber het op tegen de zanger Khalil Sharieff, die een rode Ferrari bestuurde. Gisterenavond werd Bieber vrijgelaten, nadat hij 2.500 dollar borg had betaald. Bieber heeft vaker te maken gehad met de politie. Zo zou hij het huis van zijn buren in Los Angeles met eieren hebben bekogeld en is er in zijn huis iemand aangehouden met cocaïne op zak.

30

mln euro boete KPN om valse concurrentie

KPN heeft van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in 2011 een boete opgelegd gekregen van bijna dertig miljoen euro voor het benadelen van concurrenten bij een overheidsaanbesteding voor vaste telefonie in 2010. KPN heeft hoger beroep aangetekend, meldt de ACM. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft onlangs bepaald dat ACM het besluit en daarmee de boete openbaar mag maken. KPN is verplicht om concurrenten onder gelijke voorwaarden als zichzelf toegang te verlenen tot haar netwerk voor vaste telefonie. Volgens de ACM hield KPN echter op een cruciaal moment tijdens de aanbestedingsprocedure informatie over een doorgevoerde kortingsregeling achter. Daardoor konden de concurrenten de lagere tarieven niet meer verwerken in hun aanbod.

    • Novum
    • NRC