Heracles Almelo vergroot zorgen RKC Waalwijk

Heracles Almelo heeft vanavond in de Eredivisie met 2-1 gewonnen van RKC Waalwijk. In Almelo kwam de thuisploeg via Bryan Linssen een paar minuten voor rust op 1-0. In het tweede bedrijf zorgde Mark Uth voor de verdubbeling van de marge. Damiano Schet schoot uit een vrije trap RKC weer in de wedstrijd.

In eigen huis was Heracles een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg. Pas na ruim veertig minuten lukte het dat overwicht in de score uit te drukken via een schot van Linssen. Na rust duurde het tien minuten voordat ook Uth scoorde.

Met de 2-0 op de borden leek de wedstrijd gespeeld. Uit een vrije trap van Schet kwam RKC plotseling terug. De Waalwijkers leken plotseling doordrongen van het feit dat een nederlaag niet nodig was. Met debutant Daniël de Ridder in de 65e minuut binnen de lijnen zetten de Brabanders veel druk op de Heracles-goal. De 2-2 bleef echter uit.

In de stand in de Eredivisie blijft RKC rond de degradatiestreep hangen. Met negentien punten uit twintig duels is de ploeg zestiende. Het verschil met hekkensluiter ADO Den haag bedraagt slechts twee punten en de Hagenaars spelen later dit weekeinde nog.

Heracles kijkt juist weer een beetje omhoog. Na de zege hebben de Twentenaren 25 punten uit twintig duels en daarmee staan ze negende.(Novum)