College in gemeente Edam-Volendam gevallen

In de gemeente Edam-Volendam is vannacht het college gevallen. Dat meldt onder meer het Noordhollands Dagblad. De coalitie sneuvelde nadat de oppositie het vertrouwen in de twee wethouders had opgezegd.

Foto ANP / Gerald van Daalen

In de gemeente Edam-Volendam is vannacht het college gevallen. Dat meldt onder meer het Noordhollands Dagblad. De coalitie sneuvelde, slechts twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen, nadat de oppositie het vertrouwen in de twee wethouders had opgezegd.

VVD, PvdA en GroenLinks dienden tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteren een motie van wantrouwen in tegen het minderheidscollege van Volendam 80 en CDA. De oppositie, een kleine meerderheid in de raad, eiste vervolgens het vertrek van de wethouders. Met een meerderheid voor de motie moesten wethouders Marisa Kes (Volendam 80) en Gina Kroon-Sombroek (CDA) tegen hun zin vertrekken.

In de gemeente wordt al maanden gediscussieerd over de huisvesting van de ambtenaren. Er is een nieuw gemeentekantoor gekocht in Edam, maar daar willen Volendammers niet werken omdat ze in hun eigen plaats willen blijven. Vanwege de kwestie stapte in juni de PvdA al uit de coalitie.

    • Anouk van Kampen