Op schoot bij Darth Vader

Lezen // Twitter Peter Mayhew @TheWookieeRoars twitter.com/thewookieeroars

De naam Peter Mayhew doet zelfs bij fans van Star Wars misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar het personage dat hij speelde in de originele filmtrilogie is legendarisch: Chewbacca. Op Twitter noemt Mayhew zich dan ook toepasselijk @TheWookieeRoars. Mayhew opende onlangs zijn Star Wars-archief en plaatste unieke beelden afkomstig van achter de schermen. Zoals een foto van actrice Carrie Fisher die samen met haar stuntvrouw (beiden in de legendarische gouden bikini) liggen te zonnebaden in de Yuma-woestijn tijdens het filmen van Return of the Jedi, en van regisseur George Lucas die op de schoot zit van slechterik Darth Vader. De foto’s van Mayhew tonen dat de opnames van Star Wars toch ook vooral gezellig waren.

    • Hans Klis