Grote verschillen

Nederland blijft de komende dagen het strijdtoneel tussen koude lucht vanuit Scandinavië en zachtere lucht vanaf de oceaan. Hierdoor zijn de verschillen in temperatuur in het land groot. Deze avond valt verspreid over het land enige tijd regen. In het noordoosten kan de neerslag overgaan in sneeuw. Daar koelt het af tot iets onder het vriespunt, elders liggen de minima rond 2 graden boven nul.

Morgen breekt vooral in het noorden de zon enige tijd door. Elders overheerst de bewolking met in het zuidoosten nog wat motregen. De middagtemperaturen liggen tussen 0 graden in Groningen en 6 graden in Zeeland.

Zaterdag volgt een nieuwe storing. Deze begint als regen in het westen, maar gaat in het oosten van het land over in sneeuw. De lokale verschillen in temperatuur blijven groot.