Beetje rock-’n-roll, beetje bohémien, tikje sexy

Zien Documentaire

The Day Before, Isabel Marant

Ned. 2, 23.00-00.00u

Weinig vrouwen die niet houden van de kleding van de Franse Isabel Marant, een ontwerpster die kleding maakt in een typisch Parijse stijl: beetje rock-’n-roll, beetje bohémien, tikje sexy en vooral niet te nieuw ogend. Al voor de succesvolle samenwerking met H&M, afgelopen november, was haar label een van de beter verkopende designermerken in Nederland.

In Close Up is vanavond een documentaire te zien uit de populaire serie Le Jour d’avant van Loïc Prigent, die ontwerpers volgt in de aanloop naar een modeshow. Geweldige momenten om ontwerpers te filmen; de shows zijn tenslotte de ogenblikken waarop het er echt op aankomt voor een ontwerper. Een half jaar hard werken samengebald in zo’n tien minuten.

Een dag voor de show is een collectie zelden af, en de collectie van Marant voor de zomer van 2012 is geen uitzondering. Tot ver in de nacht doet een breister pogingen een jurkje van zeer dik garen zo te krijgen dat Marant en haar stylist het zullen goedkeuren.

Marant ontpopt zich als ontwerper die verrassend down to earth is. Ook letterlijk: de helft van de tijd ligt ze plat op de betonnen vloer, in de hoop zo van haar stressrugpijn af te komen.

    • Milou van Rossum