Aap, noot, mie

Leren // chinees Chineasy chineasy.org Meer informatie: nrch.nl/39qw

Chinese tekens geheimtaal? Shaolan Hseuh wil daar wat aan doen. Ze bedacht Chineasy. Van het symbool wordt een tekeningetje gemaakt dat verbonden is met de betekenis. Het teken voor ‘persoon’ wordt een poppetje, het teken voor ‘groot’ een poppetje dat zijn armen wijd houdt. Het teken voor ‘boom’ wordt een boom en twee tekens van een boom staan voor ‘bos’. Twee tekens voor ‘vrouw’ staan voor… discussie. Hoe simpel het concept ook is, de uitvoering is dat allerminst. 80 procent van de afbeelding bestaat uit het Chinese symbool, en dan moet het een link hebben met de betekenis. Hsueh bedacht het project toen ze naar een manier zocht om haar kinderen Chinees te kunnen leren. Bekijk hoe het werkt: nrch.nl/39qw

    • Mirjam Remie