Vrees voor 200 fans Feyenoord in Arena

De supportersvereniging van Feyenoord en de politiekorpsen van Amsterdam en Rotterdam hebben „signalen” ontvangen dat er vanavond ongeveer tweehonderd Feyenoord-supporters van plan zijn de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord te bezoeken in de Amsterdam Arena. Bij de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord worden officieel al vijf jaar geen supporters van de bezoekende club toegelaten. Gevreesd wordt voor ongeregeldheden als Feyenoord-fans in Amsterdamse supportersvakken belanden.

Officieel kunnen supporters alleen wedstrijden bezoeken als ze in het bezit zijn van een clubcard. De Feyenoord-fans die kaartjes voor vanavond zouden hebben, kunnen deze niet met hun Feyenoord-clubcard hebben bemachtigd. Via websites als viagogo.nl, ticketunlimited.nl en marktplaats.nl kunnen mensen evenwel kaarten aanschaffen zonder een clubcard te tonen. Ajax-supporters zouden via deze sites hun kaarten aanbieden om er winst op te maken.

De Feyenoord Supportersvereniging zegt te vrezen dat Rotterdamse fans vanavond zullen worden opgewacht door Ajacieden. Alle partijen, onder wie burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, roepen de Feyenoord-supporters op om niet naar Amsterdam te gaan. Het huis van Aboutaleb wordt sinds gisteravond door de politie bewaakt naar aanleiding van een bedreiging. De politie zoekt nog uit waar die bedreiging vandaan komt.

Ajax doet er, in samenspraak met de Amsterdamse politie, alles aan om te voorkomen dat Feyenoord-fans vanavond de Amsterdam Arena binnenkomen. Volgens een woordvoerder is een aantal verdachte kaarten op voorhand geblokkeerd. „Daarmee komen ze dus niet door de tourniquets als ze hun kaartje scannen.” Ook zijn de kopers van kaartjes „gescand op afwijkend gedrag”. Bij het stadion vinden vanavond extra toegangscontroles plaats, waarbij fans naar hun legitimatie zal worden gevraagd. De Amsterdamse politie zegt dat ze „goed voorbereid” is.

De Feyenoord Supportersvereniging vraagt zich „hardop af op welke wijze de autoriteiten de veiligheid van alle bezoekers rondom deze wedstrijd kunnen garanderen”, schrijft de vereniging in een brief op haar website.