Strijdtoneel

Nederland bevindt zich de komende dagen op het strijdtoneel tussen koude lucht in het noordoosten en zachte lucht in het zuidwesten. Beide slagen er niet in terrein op elkaar te winnen, met als gevolg dat er in de temperaturen weinig verandert. In het noordoosten vriest het ’s nachts lichtjes en wordt het overdag 1 graad. Elders blijft het boven nul en de hoogste maxima worden in Zeeland verwacht: zo’n 6 graden. In de komende 24 uur probeert een oceaanstoring zachtere lucht ons land binnen te brengen. Hierdoor is het deze avond en nacht bewolkt en vooral in het (zuid)westen valt motregen. Morgen breidt de regen zich over de rest van het land uit. In het noordoosten valt mogelijk natte sneeuw. Vrijdag blijft het droog, maar zaterdag volgt een nieuwe storing en een herhaling van zetten.