PEC laat amateurs JVC Cuijk kansloos, NEC wint van Utrecht

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle.
Trainer Ron Jans van PEC Zwolle. Foto ANP / Vincent Jannink

PEC Zwolle heeft vandaag het bekersprookje van JVC Cuijk beëindigd. De ploeg van coach Ron Jans was in de kwartfinale met 5-1 te sterk voor de amateurs uit de Topklasse Zondag. Ook NEC heeft de halve finale van de KNVB-beker bereikt.

Binnen twintig minuten was het al 3-0. Cuijk, de club waar Hans Kraay junior technische man is, was bij winst de tweede amateurploeg ooit geworden in de halve finale van het bekertoernooi.

Twitter avatar PECZwolle PEC Zwolle Ron Jans: “We kregen precies wat we wilden en ook nog eens drie goals uit standaardsituaties. Het liep van een leien dakje.” #zwojvc

De Cuijkse keeper Joris van Gerwen kende een ongelukkig begin van de wedstrijd. Na drie minuten moest hij al het eerste doelpunt incasseren toen een op het oog houdbare vrije trap van Bart van Hintum over alles en iedereen in het doel zeilde.

Mahmudov in debuut grote man

Een kwartier later was de doelman met een inschattingsfout verantwoordelijk voor de derde Zwolse goal. Via zijn lichaam viel een voorzet binnen. Even daarvoor was PEC al op 2-0 gekomen door Maikel van der Werff. Cuijck stelde in de eerste helft teleur. Kraay junior beende in de rust woedend naar de kleedkamer.

PEC-aanwinst Denis Mahmudov werd in de tweede helft de grote man door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Waar zijn eerste goal nog via een verdediger in het doel belandde, schoot hij de tweede knap binnen. Tussendoor redde Kevin van Veen de Brabantse eer door een vrije trap schitterend binnen te schieten.

NEC - FC Utrecht

NEC heeft de halve finale van de KNVB-beker bereikt. De Nijmegenaren waren in de kwartfinale met 1-0 te sterk voor FC Utrecht. Marnick Vermijl scoorde voor eigen publiek al na acht minuten de winnende goal.

Utrecht begon sterk aan de wedstrijd, maar na een paar minuten nam NEC het heft in handen. Vermijl opende met een schuiver de score. Na 24 minuten miste Jakob Jantscher een enorme kans op de 2-0. De Oostenrijker miste de rebound voor open doel vanaf een meter afstand, nadat Michael Higdon op de lat had gekopt.
Aan het einde van de eerste helft herstelde Utrecht zich en kreeg het een aantal kleine kansjes op de gelijkmaker.

Ook de tweede helft droeg een open karakter. Utrecht zette wat meer druk, maar NEC kreeg de beste kansen. Kopballen van Higdon en Kevin Conboy leverden echter geen goals op, evenals een vrije trap van Ryan Koolwijk. De grootste kans voor Utrecht was voor Bob Scheepers. Hij faalde echter één op één met Karl-Johan Johnsson, de goalie van NEC.

NEC trok de zege over de streep en bereikte voor het eerst sinds het seizoen 1999-2000 de halve finale van de KNVB-beker.

(Novum)