Nederlandse militair beschuldigd van huiselijk geweld

Foto ANP / Lex van Lieshout

Een Nederlandse militair die een hoge functie bekleedde bij de NAVO-missie ISAF in Afghanistan, wordt van huiselijk geweld beschuldigd. De man is momenteel geschorst en moet dit voorjaar voor de rechter verschijnen. Dat bevestigen het OM in Arnhem en het ministerie van Defensie naar aanleiding van berichtgeving van het AD.

Volgens de krant heeft de 52-jarige kolonel Georges A. zijn vrouw zwaar mishandeld. Ook zou hij een poging hebben gedaan om haar te wurgen. Een woordvoerder van het OM wil niet op de beschuldigingen en de identiteit van de militair ingaan:

“Wij houden het op huiselijk geweld. De tenlastelegging moet nog nader gespecificeerd worden. Ons onderzoek loopt nog.”

De vrouw zou volgens het AD door de mishandeling blijvend letsel hebben opgelopen. Het incident zou zijn gebeurd in juli 2013 tijdens een bezoek van de militair aan Nederland. (Novum)