Krantenuitgever Wegener gaat vanaf 2015 opnieuw bezuinigen

Foto ANP / Lex van Lieshout

Krantenuitgever Wegener gaat vanaf 2015 opnieuw bezuinigen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan persbureau Novum naar aanleiding van berichtgeving hierover in De Telegraaf. In de periode 2015-2017 moet er dertig miljoen euro bespaard worden. In de komende maanden moet duidelijk worden hoeveel banen dit gaat kosten.

Het personeel is in de afgelopen dagen al ingelicht over de nieuwe bezuinigingsronde. In 2013 bezuinigde de uitgever al vijftig miljoen euro, waardoor honderden mensen hun baan verloren. Op dit moment werken er nog 2.250 mensen bij het bedrijf, dat in handen is van het Britse Mecom.

Ondanks prille tekenen van herstel gaat het niet goed met de kranten van Mecom. Het concern dat in Nederland Wegener en Limburg Media Groep in handen heeft zag zijn advertentie-inkomsten in het vierde kwartaal van 2013 met zestien procent dalen. Over heel 2013 daalden de inkomsten met 23 procent.