Gestampte muisjes in een zeepfabriek

Sfeer

Dit reclamebureau zit sinds vier jaar op het Amstel Business Park, in een oude zeepfabriek. Geluncht wordt er in een ruimte met twee grote, ronde tafels. Op ieder tafelblad is een draaischijf geïnstalleerd waar al het brood en beleg op staat uitgestald. Handig!

De lunch wordt besteld door de dames van de receptie, bij het bedrijf Alles voor de Lunch. Roorda betaalt het eten en drinken, wel moet het personeel belasting betalen over die kosten. Daardoor betaalt iedere werknemer zo’n 70 cent per dag voor de lunch.

Het assortiment is huiselijk, tot gestampte muisjes aan toe. Wij nemen een stevig broodje met Hollandse geitenkaas en salade, met daarbij sap. Het smaakt allemaal goed. En draaien aan het wiel met beleg blijkt een leuke lunchsport.

Reacties

Productiemanager Onno kauwt tevreden op zijn broodje kipsatésalade. „Ik vind de lunch hier erg gezellig. Vroeger werkte ik bij een drukkerij, daar had iedereen een broodtrommeltje mee en dan zat je tijdens de lunch een beetje de krant te lezen en stommetje te spelen. Dat is hier gelukkig anders. En het eten is ook lekker. Alleen jammer dat er geen avocado meer is, zoals vroeger.”

Vormgever Niels: „Ik vind de lunch hier top. Het liefst eet ik brood met pindakaas. Of ik hier nog iets mis? Nee, er is zó veel.” Daantje, projectmanager: „Ik kijk altijd uit naar vrijdag, dan is het visdag. Visdag is echt chill!” Haar collega Dewi denkt met weemoed terug aan de Surinaamse broodjes die zij en haar collega’s vroeger bestelden: „Ja, die waren super. Maar ja, het werd hier gewoon een beetje te gek met de lunch. Toen was het: of de Surinaamse broodjes weg, of de salades.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl