Geen nieuwe verhoren in zaak tegen Badr Hari

Miljonair Koen Everink wordt niet gehoord als getuige in het proces tegen Badr Hari. Ook onderzoeksjournalist Dirk Bayens en een medewerker hoeven niet opnieuw te getuigen. Hari’s advocaat Bénédicte Ficq wilde de drie opnieuw horen omdat Everink uit het strafdossier lekte naar het tv-programma Brandpunt Reporter.

AMSTERDAM - Badr Hari (R) komt met onder anderen zijn advocate Benedicte Ficq aan bij de rechtbank in Amsterdam voor de hervatting van de rechtszaak tegen hem. De kickbokser staat terecht voor een reeks geweldsincidenten, waaronder een mishandeling tijdens Sensation in de Amsterdam ArenA. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
AMSTERDAM - Badr Hari (R) komt met onder anderen zijn advocate Benedicte Ficq aan bij de rechtbank in Amsterdam voor de hervatting van de rechtszaak tegen hem. De kickbokser staat terecht voor een reeks geweldsincidenten, waaronder een mishandeling tijdens Sensation in de Amsterdam ArenA. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Miljonair Koen Everink wordt niet gehoord als getuige in het proces tegen kickbokser Badr Hari. Ook onderzoeksjournalist Dirk Bayens en een medewerker hoeven niet opnieuw te getuigen. Hari’s advocaat Bénédicte Ficq wilde de drie opnieuw horen omdat Everink uit het strafdossier lekte naar het tv-programma Brandpunt Reporter.

Hari wordt verdacht van poging tot doodslag op Everink tijdens het dancefeest Sensation White.

Het proces werd vorig jaar uitgesteld nadat bleek dat Everink het strafdossier aan Brandpunt Reporter-journalist Dirk Bayens had gelekt. Everink zei later dat hem door het tv-programma was beloofd dat zich een getuige zou melden als hij het dossier zou afgeven en dat hij zijn daad betreurde. Everink was erg teleurgesteld dat zich geen getuige meldde, maar dat wel een uitzending volgde over het dossier, schrijft persbureau Novum.

Tijdens de zitting las de rechter voor uit een verklaring van Everink:

“Dat was nimmer mijn bedoeling. Ik heb geen goed woord over voor zijn handelen.”

Ficq wil Everink, Bayens en een andere Brandpunt-medewerker verhoren. Ze twijfelt aan de betrouwbaarheid van Everinks verklaringen. Everink voerde eerder aan dat hij heeft geleden onder alle publiciteit en dat hij wil dat die schade wordt vergoed. Ficq betoogde dat dit nu niet meer aan de orde is, omdat hij zelf informatie naar buiten bracht. Zij betoogde ook dat Everink en Bayens zouden hebben geprobeerd getuigen die nog niet waren gehoord te beïnvloeden, iets wat door het OM ontkend werd.

Het OM ziet dan ook geen enkele reden Everink nog een keer te laten verhoren. Ook het laten getuigen van de twee Brandpunt Reporter-journalisten die het strafdossier van Everink in handen kregen is niet relevant, zei de officier van justitie.

Lees hier meer over de zaak tegen Badr Hari.