Filmmuziek in Concertgebouw

In het Concertgebouw wordt donderdag 20 maart voor het eerst De Avond van de Filmmuziek georganiseerd. Het Holland Symfonia (onder meer bekend van het tv-programma Maestro) onder leiding van de Amerikaanse dirigent Charles Floyd zal fragmenten van bekende, klassieke filmmuziek spelen, terwijl passages uit de films geprojecteerd worden. Bekenden uit de film- en muziekwereld geven toelichting bij componist en film op de avond, die wordt gepresenteerd door tv-presentator Cornald Maas.

Doel van de avond, aldus Ewart van der Horst van organisator NUNC, is „jonge mensen interesseren voor klassieke muziek en kennis laten maken met orkest en het Concertgebouw”.

Met Floyd, die ook Obama’s inauguratiebal dirigeerde, zal het orkest onder meer muziekfragmenten spelen van de films Amélie, Intouchables, Basic Instinct, Soldaat van Oranje, The Seahawk, Pirates of the Caribbean, Amarcord, Schindler’s list, Star Wars en uit Apocalypse Now de Walkurenrit van Wagner.

Het Noord Nederlands Orkest toert eind januari met een filmmuziekprogramma in Groningen, Drachten en Leeuwarden. (NRC)