Emoji’s zeggen alles en tegelijk betekenen ze niks

sms’en // Emoji’s Maar dan in het echt emojiirllol.tumblr.com

De wereld kan niet meer zonder emoji’s. Hoe saai zouden whatsapp- en sms-berichten zijn zonder deze symbolen om te laten zien dat we blij of boos zijn en van elkaar houden. „Emoji’s zeggen alles en tegelijkertijd betekenen ze niets”, filosofeert designer Liza Nelson op haar site Emoji-In-Real-Life. „De tekens zijn stom en tegelijkertijd bepalend geweest voor deze generatie.” Nelson onderzoekt de invloed van emoji’s op ons leven. Sinds december doet ze dat door hun evenbeelden in de echte wereld te fotograferen. Zoals een geboetseerde tong die de zogeheten ‘lick’ uitbeeldt of door een man met een snor te portretteren als de emoji ‘mustache’. „De emoji’s verdienen het om stuk voor stuk te worden aanbeden. Door ze te portretteren maak ik van elk een altaar.” Maar waarom doet Nelson dat eigenlijk? „Omdat iemand het moet doen.”