De antichrist op homevideo

De titel Devil’s Due laat geen twijfel bestaan waarover deze film gaat. Net als in Rosemary’s Baby is een jonge vrouw zwanger van de duivel. Bij wijze van proloog zien we een citaat uit bijbelboek Openbaring waarin de komst van de antichrist wordt aangekondigd.

Zoals tegenwoordig gemeengoed in horror, is Devil’s Due door de hoofdpersoon gefilmd als videogetuigenis – alleen God weet wie het materiaal vervolgens gemonteerd heeft en van geluidseffecten voorzien.

Het pasgetrouwde stel Samantha en Zach gaat op huwelijksreis naar de Dominicaanse Republiek, waar ze tijdens een met alcohol overgoten nacht in een satanskerk terechtkomen. Daarna gaat het langzaam mis: vegetariër Samantha peuzelt in de supermarkt van rauwe biefstuk en ontwikkelt onverklaarbare krachten, terwijl de kleurloze Zach alles braaf op video blijft vastleggen voor de baby.

Dat de satanisten ook camera’s in hun huis hebben geïnstalleerd, is vreselijk handig voor de filmmakers: dan kunnen ze de actie ook nog vanuit meerdere hoeken laten zien. Het is allemaal tamelijk potsierlijk en politiek incorrect: de duivelsaanbidders zijn allemaal zwart.

Pas helemaal op het einde wordt het ook onaangenaam bloederig, waarna Zach er nog net dé cliché-uitroep van de moderne horrorfilm uit kan persen: what the fuck? Zeg dat wel.