De Telegraaf – laatste broadsheet van Nederland – ook op tabloid

De Telegraaf gaat voor het einde van het jaar over op compact formaat. Dat maakte de krant gisteren bekend. De Telegraaf is het laatste dagblad in Nederland dat nog op het grote broadsheetformaat verschijnt. „We zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen voor tabloid”, aldus hoofdredacteur Sjuul Paradijs in zijn krant. „We weten nu zeker dat de ijzersterke journalistieke formule van De Telegraaf nog beter tot zijn recht komt op tabloid.” De Telegraaf zou aanvankelijk al dit voorjaar overstappen, maar die beslissing is uitgesteld. De directie vreesde een forse daling van de advertentie-inkomsten. Een brede ‘vernieuwingsslag’ moet die krimp nu voorkomen. De Telegraaf herintroduceert zijn editie op zondag. Die verschijnt vanaf 27 april in digitaal formaat. In 2010 staakte de krant de papieren editie op zondag. Verder maakt de krant binnenkort de editie van de volgende dag al ’s avonds om 23.00 uur beschikbaar voor digitale abonnees.