Chemie-Pack moet elf miljoen betalen aan Brabantse Delta

5 januari 2011: brandweerlieden bestrijden de brand die woedt bij chemisch bedrijf Chemie-Pack op het industrieterrein aan de Vlasweg in Moerdijk.
5 januari 2011: brandweerlieden bestrijden de brand die woedt bij chemisch bedrijf Chemie-Pack op het industrieterrein aan de Vlasweg in Moerdijk. Foto ANP / Valerie Kuypers

Chemie-Pack moet ruim elf miljoen euro betalen aan het waterschap Brabantse Delta. Dat heeft de Raad van State vanochtend bepaald. Het geld is een vergoeding voor het opruimen van het vuile bluswater na de brand bij Chemie-Pack begin 2011.

De Raad van State oordeelde dat het waterschap ‘spoedeisende bestuursdwang’ mocht toepassen omdat er acuut gevaar dreigde voor het milieu. Het waterschap mag daarom de kosten van de opruimwerkzaamheden op Chemie-Pack verhalen.

Chemie-Pack weigerde eerder de kosten te betalen, waardoor de zaak uiteindelijk bij de Raad van State terecht kwam.

Bij brand kwam verontreinigd bluswater vrij

Op 5 januari 2011 woedde een grote brand bij het chemiebedrijf in Moerdijk. Bij het blussen van de brand kwamen grote hoeveelheden verontreinigd bluswater vrij. Het waterschap nam maatregelen om verspreiding van dit water naar omliggende sloten tegen te gaan. (Novum)