Bedreiger Aboutaleb aangehouden in psychiatrische kliniek Assen

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb.
Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. Foto ANP / Remko de Waal

Een 32-jarige man die ervan wordt verdacht de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) te hebben bedreigd, is vanavond aangehouden. De man werd gearresteerd in een psychiatrische kliniek in Assen waar hij op bevel van een rechtbank verbleef, meldt de politie.

De man komt oorspronkelijk uit Assen. Waarom hij de burgemeester bedreigde, is nog onduidelijk.

De bedreigingen werden gisteravond geuit, waarna werd besloten tot bewaking van de woning van Aboutaleb. Onderzoek heeft volgens de politie uitgewezen dat de bedreigingen zijn gedaan vanuit de kliniek in Assen.

Om wat voor bedreigingen het precies gaat, is niet bekendgemaakt. Of de bewaking van de woning van Aboutaleb is opgeheven, kon een politiewoordvoerder niet direct zeggen.

(Novum)