Ajax wint van Rotterdamse rivaal - halve finale KNVB-beker

Ajax heeft zojuist in de Arena Feyenoord verslagen met 3-1 gewonnen. Viktor Fischer scoorde in de eerste helft de gelijkmaker. In de tweede helft scoorden Bojan Krkić Pérez en Thulani Serero.

Spelers van Ajax bedanken het publiek na het winnen van Feyenoord tijdens de bekerwedstrijd.
Spelers van Ajax bedanken het publiek na het winnen van Feyenoord tijdens de bekerwedstrijd. Foto ANP / Olaf Kraak

Ajax heeft zojuist in de Arena Feyenoord verslagen met 3-1. Viktor Fischer scoorde in de eerste helft de gelijkmaker. In de tweede helft scoorden Bojan Krkić en Thulani Serero.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax 90+4. Afgelopen! #Ajax wint met 3-1 en bereikt de halve finales van het bekertoernooi! #ajafey

Feyenoord kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong: Jean-Paul Boëtius bracht het in de zevende minuut tot 0-1. Daarna is het de Rotterdammers echter niet meer gelukt hun voorsprong te behouden. Het is de vierde keer op rij dat Feyenoord voor de halve finale werd uitgeschakeld. Eerder schaarden AZ, PEC Zwolle en NEC zich al bij de laatste vier van het bekertoernooi.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Koeman: ‘Op basis van meer vastigheid in het voetbal heeft Ajax verdiend gewonnen.’

In eerste helft vocht Ajax zich terug

Gedurende de eerste helft vocht Ajax zich terug in de wedstrijd, schrijft persdienst Novum in een wedstrijdverslag. Na 34 minuten kwam de landskampioen langszij. In navolging van Boëtius had ook Fischer over geluk niet te klagen. De Deen werd door Daley Blind op schitterende wijze vrij voor Feyenoord-doelman Erwin Mulder gezet. Fischer leek een voet dwars gezet te worden door Daryl Janmaat, maar uiteindelijk caramboleerde de bal precies voor zijn voeten. De Ajax-aanvaller kon vervolgens simpel binnenwerken.

Feyenoord was even de kluts kwijt en Fischer liet na nog een rechtse directe uit te delen. De linksbuiten kon in het vijandelijke strafschopgebied vrij uithalen, maar zag zijn poging op de doellijn gekeerd worden. Even daarvoor was Ricardo van Rhijn op goalie Mulder gestuit.

Na rust was Ajax de ploeg die bepaalde, hoewel Ruben Schaken namens Feyenoord nog wel een grote kans kreeg. De aanvaller stuitte op Kenneth Vermeer. Even later sloeg Ajax aan de andere kant wel toe. Na een vlotlopende aanval kon Mulder nog wel redding brengen op een kopbal van Lasse Schöne, maar was de doelman kansloos op de rebound van Bojan. In de slotfase was Feyenoord onmachtig en slaagde het er nauwelijks in gevaar te stichten voor het Ajax-doel. De thuisploeg verdedigde solide en liep op de tegenstoot via invaller Serero in de blessuretijd uit naar 3-1.

‘De klassieker in een bekerjasje’:

‘Toch Feyenoordsupporters aanwezig’

De klassieker wordt al jarenlang gespeeld zonder de aanwezigheid van supporters van de uitploeg, vanwege het risico op escalatie. De afgelopen dagen deden echter geruchten de ronde dat Feyenoord-supporters toch naar de Arena wilden komen. De gemeente Rotterdam en de club riepen daarop op vooral thuis te blijven.

De NOS meldt dat er vanavond minstens één Rotterdamse supporter met een stadionverbod in de Arena was. In totaal zouden er honderden Feyenoord-aanhangers aanwezig zijn, die een kaartje zouden hebben verkregen op de zwarte markt. Zeker twintig supporters liepen bij de kaartcontrole tegen de lamp en kwamen niet binnen.

Een politiewoordvoerder meldde rond 23.00 uur tegenover persdienst Novum dat het rustig is in Amsterdam. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

FLKG staat voor Feyenoord Losse Kaarten Groep:

Twitter avatar Ego2nl Ego2 Voor degene van de #FLKG die daaro zijn, doe voorzichtig en kom weer heel thuis.