Vlaams-Turkse komiek zegt sorry namens allochtonen. Sorry voor alles.

Halalvlees in de supermarkt, fitnessverslavingen, zanger Brahim, douchen in je onderbroek. Het zijn allemaal “allochtonenproblemen” waar komiek Erhan Demirci zijn excuses voor aanbiedt. In dit filmpje, dat werd uitgezonden door de Vlaamse tv-zender Canvas, bezoekt hij bejaardenhuizen, fitnesscentra en supermarkten om op bijna absurde wijze boete te doen.

Screenshot 'Nuff Said van Canvas

Halalvlees in de supermarkt, fitnessverslavingen, zanger Brahim, douchen in je onderbroek: komiek Erhan Demirci excuseert zich voor werkelijk alles wat met allochtonen te maken heeft. Hij bezocht bejaardenhuizen, fitnesscentra en supermarkten om op bijna absurde wijze boete te doen. Voor de luidruchtige jongeren in de bios en de harige ruggen, maar ook de serieuze problemen die vaak op allochtonen worden geprojecteerd, zoals de terroristische aanslagen in Londen van 2005 en Sharia4Belgium.

“Van overal kwamen ze naar hier. Er was een invasie van allochtonen. Vijftig jaar later merken we dat er soms wel hier en daar enkele dingen zijn fout gegaan.”

Zo motiveert de Vlaams-Turkse Demirci zijn sorry-offensief. Zijn pagina’s lange lijst excuses is zo overdreven, dat het af en toe absurd wordt. Zelfs al gaan veel van de mensen in het filmpje er serieus op in.

Het filmpje was eergisteren onderdeel van de eerste aflevering van het tv-programma ‘Nuff Said op Canvas, een mix van stand-up comedy, livemuziek en andere genres. “Gewéldige televisie”, volgens weekblad Humo.

    • Laura Klompenhouwer