‘Verdachte moord Nicole van den Hurk is tbs’er’

Monument voor Nicole van den Hurk aan de Mierloseweg tussen Mierlo en Lierop. Foto ANP / Martijn Beekman

De 46-jarige man die vorige week werd gearresteerd voor de verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk in 1995, zou een tbs’er zijn. Dat meldt het Eindhovens Dagblad vandaag op basis van eigen onderzoek. Hij zou zeker twee keer zijn veroordeeld voor verkrachting en mishandeling van vrouwen.

De man werd in 2001 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, omdat hij een 20-jarige vrouw uit Valkenswaard had verkracht. Zijn dna is destijds onderzocht en kon volgens het OM worden herleid naar een andere verkrachtingszaak, uit 1987, zo schrijft de krant. Het OM gaat tegenover de krant niet op de nieuwe feiten in.

Tegenwoordig woont de verdachte in Helmond. Hij werd vorige week dinsdag aangehouden. Nicole van den Hurk fietste in de vroege morgen van 6 oktober 1995 vanaf het huis van haar oma naar de supermarkt waar zij werkte in het Eindhovense winkelcentrum Woensel. Ze kwam daar nooit aan. Op 22 november van dat jaar werd haar lichaam gevonden in de bossen langs de Mierloseweg in Lierop.

    • Mirjam Remie