Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Stripmuseum in Groninger Forum

Het Nederlands Stripmuseum krijgt vanaf 2017 onderdak in het nieuwe Groninger Forum, een nieuw cultuurhuis waar ook vijf bioscoopzalen, de bibliotheek, een debatcentrum en de volksuniversiteit in gevestigd worden. Het museum krijgt met 525 vierkante meter minder tentoonstellingsruimte dan het nu heeft, maar zal ook minder huur betalen dan op de huidige locatie. Of het museum de komende drie jaar op de dure plek in winkelcentrum Westerhaven zal blijven is nog onduideljk. (NRC)