Rennend Marrakesh zien

Video // Parkour Freerunning Marrakesh Team Jestion Bekijk de video: nrch.nl/39pr

Marrakesh is een prachtige, klassieke smeltkroes met muziek, theater en heerlijk eten in overvloed. Een paar lenige Italianen zag er de ideale speeltuin in: een terrein voor freerunning, of ‘parkour’. Zodra de groep er geland is, begint een cavalcade aan katachtige sprongen langs Djemaa el-Fna, tussen de ruïnes bij de Koutoubia-moskee en over zo’n beetje elk lemen huis in de stad. Een uitstapje naar de daken van Aït-Ben-Haddou vormt de kers op de taart. Ze springen onmenselijke afstanden van net iets te hoge muren, met als het even kan een dubbele salto met landing op een ieniemienie richeltje. Een nietsvermoedende tapijtverkoper krijgt niet eens de kans ze wat aan te smeren. Hun video is in een week tijd al 50.000 keer bekeken.

    • Peter van der Ploeg