Outkast weer op tournee

De geruchten van afgelopen zomer blijken waar te zijn: het illustere hiphop-duo Outkast gaat na bijna tien jaar weer samen optreden. Dat maakte het nieuwe Twitter-account van Big Boi en André 3000 vorige week bekend. De twee vieren dit jaar het 20-jarige jubileum van hun eerste album Southernplayalisticadillacmuzik met optredens op meer dan veertig festivals over de hele wereld. De aftrap vindt in april plaats op het hippe Coachella-festival in California. Hoewel Big Boi en André 3000 in 1994 onthaald werden als ketters in de ruige hiphopscene groeide het eclectische duo – dat onder andere funk, crooning en rock vermengde voordat het gemeengoed werd – snel uit tot een van de meest invloedrijkste artiesten. Gezaghebbend muziekblog Pitchfork beschrijft Outkast als de Beatles van het muziekgenre en bewierookt hun album Stankonia als het White Album van de hiphop. Houd de tourdata op @Outkast dus goed in de gaten, eigenlijk is deze unieke reünie niet te missen.