Obama naar nucleaire top in Den Haag - brengt ook bezoek aan Vaticaan

Foto AP / Martinez Monsivais

De Amerikaanse president Barack Obama komt in maart naar Europa. Hij zal voor het eerst een bezoek brengen aan de Europese instituten en een ontmoeting hebben met de paus. Ook is hij aanwezig bij de nucleaire top die in Nederland wordt gehouden. Dat meldt het Witte Huis vanmiddag.

Over het algemeen werd al aangenomen dat Obama bij de nucleaire top aanwezig zou zijn. Na de top, die op 24 en 25 maart wordt gehouden, reist de president door naar Brussel. Hij zal hier spreken met de voorzitters van de Europese Raad en Europese Commissie. Daarnaast spreekt Obama met vertegenwoordigers van de Nederlandse en Belgische overheid en de secretaris-generaal van de NAVO.

Op 27 maart reist Obama naar het Vaticaan, waar hij voor het eerste paus Franciscus zal ontmoeten. Ook spreekt hij in Rome met president Napolitano en premier Letta.

    • Nando Kasteleijn