Niet spannend

Het weer biedt deze week weinig spannends. Pas in het weekeinde lijkt er echt wat te veranderen op de weerkaarten. Tegelijkertijd is de onzekerheid dan erg groot. Niet alleen dinsdagavond, maar ook woensdagnacht en woensdag overdag blijft het op de meeste plaatsen bewolkt weer. Vooral in het zuidwesten kan wat regen vallen. Het wordt 2 tot 5 graden. Donderdag volgt op meer plaatsen een beetje regen. Omdat tegelijkertijd de temperaturen omlaag gaan (met ’s nachts in het noordoosten lichte vorst) kan lokaal een vlok sneeuw of natte sneeuw vallen. Uiteindelijk wordt het vrijdag op de meeste plaatsen droog. In het weekeinde proberen oceaanstoringen zachtere lucht ons land binnen te brengen. Het is nog maar de vraag of ze hierin slagen, of dat koude lucht vanuit Centraal-Europa toch de strijd wint.