kort

Foto Novum

2

Bulgaren uitgeleverd voor toeslagenfraude

Bulgarije heeft twee mannen van 40 en 42 jaar oud uitgeleverd aan Nederland omdat zij worden verdacht van betrokkenheid bij toeslagenfraude in de regio Rotterdam. De twee zouden in Bulgarije mensen hebben geworven om met hun gegevens toeslagen aan te vragen. Tijdens een debat over de toeslagenfraude liet staatssecretaris Frans Weekers (Financiën, VVD) vorige week weten dat van de boetes die zijn opgelegd aan frauderende Bulgaren op dit moment zeventigduizend euro is geïnd. In totaal is voor een miljoen euro aan boetes opgelegd.

Voetbal

Toivonen gaat PSV (eindelijk) verlaten

Ola Toivonen verruilt PSV definitief voor Stade Rennes. De Zweedse aanvallende middenvelder werd gisteren medisch gekeurd in Bretagne. Er ligt een contract voor 3,5 jaar voor hem klaar bij de nummer vijftien van de Ligue 1. De 27-jarige Toivonen mocht al langer weg bij PSV. In de zomer bereikten de Eindhovenaren een akkoord met Norwich City, maar Toivonen kwam niet rond met de Engelse club. PSV wilde hem verkopen omdat het contract van de Zweed komende zomer afliep.

EU

‘Eurofiel’ Verhofstadt krijgt steun van VVD

De Belgische oud-premier Guy Verhofstadt wordt de kandidaat van de Europese liberalen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. De Finse eurocommissaris Olli Rehn, ook een potentiële kandidaat, gaat voor een andere Europese topfunctie. Dat liet ALDE, de liberale fractie in het Europarlement, gisteravond weten. Premier Mark Rutte en de Duitse liberale leider Christian Lindner hebben bemiddeld in de kwestie en schoven na beraad Verhofstadt naar voren. Daarmee koos de VVD voor maximale Brusselse invloed, boven eventuele nadelen voor het binnenlandse politieke beeld, zo zei Hans van Baalen, VVD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, vorige maand al in NRC, vooruitlopend op het besluit.

    • Novum
    • NRC